fulgi-de-ovaz

Fulgi de ovaz

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

Dacă mănânci în fiecare zi terci de ovăz, orez brun sau porumb, ești protejat împotriva bolilor de inimă, spun cercetatorii de la Harvard.

Un bol mic de fulgi de ovăz consumat în fiecare dimineață îți protejează inima și te ajută să ai o viață mai lungă și mai sănătoasă. Aceștia sunt deja consumați de sportivi și de persoanele atente la alimentația lor, pentru conținutul mare de fibre și impactul benefic asupra funcționării sistemului digestiv.

Cercetatorii au descoperit însa că efectul cerealelor integrale este mai important decât atât: 1 bol consumat zilnic reduce cu 5% riscul de deces și cu 9% cel al bolilor de inimă.

Studii anterioare au demonstrat că cerealele integrale întaresc densitatea de minerale din oase, scad presiunea sanguină și scad riscul de diabet. O fibra din fulgii de ovăz, în particular, numita beta-glucan, scade colesterolul și protejează împotriva bolilor cardiace. Fulgii de ovăz sunt recomandați și pentru conținutul bogat de nutrienți precum zinc, cupru, fier și tiamină.

Ai suficiente motive să iți începi ziua cu o porții delicioase de fulgi de ovaz. Pentru un plus de beneficii, îi poți combina cu fructe – banane, afine, zmeură, mere, pere, kiwi sau poți încerca niște rețete delicioase.

NEWSLETTER

Lasă-te inspirat de sfaturile noastre exclusive pe e-mail înscriindu-te la newsletterul Ora de Fitness.
Vei primi ocazional sfaturi, articole de specialitate şi alte infomraţii interesante pentru tine.